Het verhaal achter onze fitgirl Dana van Geel!

Hoe het begon..

Mijn naam is Dana van Geel (27) en ik ben een “fitgirl”. Een jongedame in de bloei van mijn leven. Ik heb een leuke baan als shopmanager, een personal trainer als vriendje, ga regelmatig uit mijn dak op festivals en ben verslaafd aan fitness.
Op mijn Instagram account post ik meerdere keren per week sportselfies en foto’s van gezonde recepten. Ik wil met mijn blogs andere motiveren en inspireren. Maar waar is het voor mij allemaal begonnen? Dat ga ik je in mijn blog vertellen…

 

Ik wil toch geen bodybuilder worden?!

FitgirlTja, waar zal ik beginnen? Zo’n 3 jaar geleden woonde ik samen met mijn (ex)-vriend in Bergen op Zoom. Hij zat regelmatig in de sportschool en nam mij af en toe mee. Hij deed voornamelijk krachttraining, maar dit vond ik niet nodig. Want ik wilde toch geen bodybuilder worden?! Ik deed voornamelijk aan cardio of live groepslessen. De Body Shape lessen vond ik altijd fijn. In een uur trainde ik dan mijn hele lichaam en dan was ik klaar voor de rest van de week! Het was iedere week weer een strijd om mezelf naar de sportschool te slepen. Ik haalde er geen voldoening uit. Daarom ging ik weg bij die dure sportschool en meldde mij aan bij een low-budget sportschool. Hier gingen meerdere vriendinnen van mij heen. Wekelijks deden we gezamenlijk aan lichte krachttraining (op apparaten), cardio en Zumba. Ik vond mezelf niet echt te zwaar of te dik, maar ik wilde gewoon lekker bezig zijn en slank blijven. Dat was mijn doel….

 

Rondje sportschool

Ik verhuisde weer naar mijn geboorteplaats Nijmegen en nam abonnement bij Basic Fit. Ik had meer tijd en ging steeds vaker naar de sportschool (zo’n 3 keer per week). Soms met vriendinnen, soms alleen. Ik zag het sporten ook steeds meer als een “sociale bezigheid”, want ik had soms maar weinig tijd om met vriendinnen af te spreken. Toen ik weer drukker werd met werk, ging ik vaak gelijk vanuit het werk door naar de sportschool. Want ik ken mezelf: als ik eenmaal thuis op de bank zit na een lange werkdag, kom ik er niet meer af! Zo ben ik een paar maanden lekker bezig geweest. Na een tijdje betrapte ik mezelf erop dat ik altijd hetzelfde “rondje” deed in de sportschool. Ik begon met zo’n 30 minuten cardio als warming up voor mijn spieren. Daarna wat oefeningen op het matje met eigen lichaamsgewicht. Vervolgens pakte ik wat apparaten en als laatst 5 minuten rekken en strekken. Ik deed altijd full-body workouts. En met full-body bedoelde ik: buik, billen en benen, want mijn bovenlijf trainde ik niet. Voor mijn gevoel was dat niet nodig, want daar zat bijna geen vet en gespierd wilde ik toch niet worden. Ik wilde vooral mijn benen, billen en buik strak en slank houden.

 

fitgirl

Fitgirl op Instagram

Ik zag echter weinig veranderingen als ik in de spiegel keek en dat frustreerde. Op social media zag ik dat fitness onder de dames steeds meer een “hype” werd en dus ging ik online zoeken naar adviezen/ oefeningen/ artikelen etc. Op YouTube en Instagram keek ik vaak naar video’s met instructies voor oefeningen. Ook keek ik veel af bij anderen in de sportschool. Op foto’s zag ik meiden met gespierde lichamen en hier was ik zo van onder de indruk. Zo wilde ik ook worden! Dat werd een beetje mijn omschakeling van veel cardio en oefeningen met lichaamsgewicht, naar zware krachttraining en het trainen in spiergroepen. Ik ben toen namelijk ook begonnen met het trainen van mijn schouders, rug en armen.

Op Instagram begon ik mijn progressie bij te houden d.m.v. foto’s. Ik heb veel andere “fitboys” en “fitgirls” leren kennen in de afgelopen tijd, die ook zo intensief met fitness bezig zijn als ik. Ik vind het leuk en motiverend om foto’s, ervaringen en verhalen met elkaar te delen. Via Instagram blijf ik ook bijleren. Ik ontdek dagelijks nieuwe filmpjes met inspirerende nieuwe oefeningen. De sportschool is inmiddels mijn tweede thuis geworden. Ik hou van de sfeer die er hangt en ik ken er steeds meer mensen.

 

Ik voel me beter dan ooit

Als ik iets niet snap of hulp nodig heb, vraag ik het aan anderen. We kunnen zoveel leren van elkaar en net dat beetje extra gewicht pakken met een beetje hulp! Dus als je aan mij vraagt of ik nu echt gelukkiger ben sinds ik aan krachttraining doe?  Of ik echt een gelukkiger mens ben sinds ik strakker en fitter in mijn vel zit? Dan zeg ik volmondig: JA! Ik voel me zelfverzekerder, energieker en fitter dan ooit!

 

Volg Dana van Geel ook op Istagram: danavangeel

 

Fitgirl

Volg ToGet-There


6 reacties op “Het verhaal achter onze fitgirl Dana van Geel!

  1. Wauw Dana wat een mooie blog!!
    Zoveel herkenning in jou verhaal en vooral wat een respect voor je doorzettingsvermogen. Ben benieuwd naar je verdere verhalen. Liefs

  2. Hallo lieve schat wat mooi je Blog ik zie het nu anders als ik af en toe je foto s op Facebook en op intagram zag vond ik ze te bloot en dacht ik moet dit nu voor zoveel mensen maar nu je dit zo uitlegt en ik zie hoeveel zelfvertrouwen je heb moet ik blij en trots zijn het is in jou leven wel anders geweest.
    Dus ga vooral zo Door meis ik je mams is super trots op je ?????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you ready?

Schrijf je in en bereik samen
met To Get-There je doelen!

Spread the word!