VAN WERKEN OP KANTOOR TOT ECHTE FITGIRL

Hoi allemaal!

Mijn naam is Jessica (32) en woon en werk in Tilburg.

Ik kan oprecht zeggen dat ik in de beste shape van mijn leven ben. 30 is het nieuwe 20 toch! Jessica_fitgirl

Maar ik ben niet altijd zo fit geweest..

Van crash diëten tot hardloopclubjes

 

Vanaf mijn 20e ben ik regelmatig lid geweest van sportscholen. Daar was meestal ook alles mee gezegd.

Soms was ik een paar weken fanatiek, maar vaak zakte de motivatie weer weg omdat ik nauwelijks resultaten behaalde. Voeding was ik toen totaal nog niet mee bezig. Heel dik was ik nooit, maar eigenlijk was ik nooit tevreden. Daardoor voelde ik wel de noodzaak om altijd enigszins bezig te zijn met mijn lichaam., meestal met weinig resultaat. Het ontbrak me vooral aan kennis over wat trainen en voeding voor je lichaam kan doen.

 

Eigenlijk jaren zo door gegaan en verschillende fases doorgemaakt. Van crash diëten tot hardloopclubjes. Allemaal vanuit de motivatie om gelukkig te zijn met wat ik in de spiegel zag. Het feit dat ik een kantoorbaan heb hielp hier ook nooit aan mee. Meer dan wekelijks werd er getrakteerd en altijd was de snoeppot goed gevuld. Tja, iedereen deed mee, dus ik sloeg niet over. En overdag was ik dus nauwelijks in beweging.

Maar goed, nooit echt tevreden dus. Dat gevoel doet op den duur wat met je. Ik heb mijn leven omgegooid vanuit de motivatie om er beter uit te zien. Ik had op dat moment nooit kunnen bedenken wat het me nog allemaal meer zou brengen. 

Personal Body Plan

img_4196

Toen ik net 30 geworden was, was ik er klaar mee. Er moest iets veranderen vond ik zelf, maar nu echt! Na een tijdje overwegen wat mijn opties waren, ben ik in april 2015 begonnen met Personal Body Plan. Dat is voor mij een omkeerpunt geweest. Ik leerde over voeding, trainen en mindset. Ik leerde dat het niet werkt om jezelf dingen te ontzeggen, maar dat je geen resultaat behaalt als je vindt dat je jezelf nooit iets moet ontzeggen. Ik heb geleerd mate te houden en kleinere porties te eten. Eerlijk is eerlijk, ik eet nu meer functioneel en ik eet anders dan voorheen. Brood heb ik bijvoorbeeld grotendeels geschrapt voor mezelf. De gedachte daaraan vond ik ooit ondraaglijk, haha! Maar nu weet ik niet meer beter en is het ook geen gemis meer. En de beste beloning is dat je je lichaam ziet veranderen.

 

 

 

 

 

 

Ja, mijn wekker gaat vroeg

Ik train zo’n 3-4 keer in de week, voornamelijk krachttraining. De eerste maanden vond ik het een hele grote opgave. Ik had weinig kracht en deed allerlei oefeningen die ik mezelf eigenlijk nooit zag doen. Tel daar een drukke sportschool met voornamelijk mannen bij op en dan kun je je voorstellen dat het even doorbijten is. Dat was het dus ook. Ik heb daarom vrij snel besloten om in de ochtend te gaan sporten, voor m’n  werk. Op die momenten was het rustig, voelde ik me niet bekeken en kon in werken aan mijn techniek.

Dat bleek voor mij een heel goed ritme te zijn. Ja, mijn wekker gaat vroeg, maar mijn training schiet lekker op want het is vrij rustig. Daarbij is mijn hoofd nog leeg, waardoor ik minder snel afhaak. Al vrij snel zag ik m’n lichaam veranderen. Het hielp erg om progressiefoto’s te maken en mezelf te meten. De spiegel geeft soms toch een ander beeld. Door progressiefoto’s en meetresultaten te vergelijken zie je heel duidelijk wat er verandert en dat motiveert echt super om door te gaan!

Voor en na foto’s

image2 image1

 

Het trainen heeft ervoor gezorgd dat ik fysiek sterker ben geworden en m’n lichaam strakker geworden is. Ik heb minder pijntjes, ben minder vaak ziek en voel me positiever. Ik ben mentaal sterker dan ooit en dat uit zich op allerlei vlakken, zowel qua werk als privé. Al mijn kleren zitten beter en eindelijk voel ik me niet meer opgelaten in bikini ☺

Dus heb je ook het gevoel dat je je lichaam niet onder controle krijgt? Investeer dan in advies op het gebied van voeding en training. Het geeft je handvatten die je kunt gebruiken voor de rest van je leven en het zorgt je dat eindelijk wel resultaten gaat behalen. Het is het beste cadeau dat ik mezelf ooit gegeven heb!

 

Jessica_fitgirl

 

Wil je meer van me lezen? Geef dan aan waar je graag meer over wilt weten! Ik deel mijn leven en successen graag met anderen.

 

 

Liefs Jessica

Volg me ook op Instagram: jesje84

 

x

Volg ToGet-There


Are you ready?

Schrijf je in en bereik samen
met To Get-There je doelen!

Spread the word!