Hoe kom jij fit de zomer door?

Het mooie weer staat op ons te wachten.fit de zomer door
De zomervakanties zijn geboekt.
 
Hoe zorg jij er voor dat jij fit de zomer door komt?
 
Hier een aantal tips om jou droom shape te behalen.
 

Van uitstel komt afstel

Wacht niet tot het te laat is, vaak zie je veel beginnende sporters die te lang wachten en voor ze het weten is de zomer begonnen.

Begin zo vroeg mogelijk met trainen om jouw droom shape te behalen, niet volgende maand maar nu!

Krachttraining of cardio

Vaak wordt mij gevraagd wat is nou beter krachttraining of cardio?

Het antwoord is simpel. Wil jij strak en in vorm komen, zorg dan dat de basis krachttraining is.

Tijdens een goede cardio warkout verbrand je een hoop energie (calorieën) dit is nodig om af te vallen, want het belangrijkste is dat je meer verbrand dan dat er binnen komt. Echter heb je  tijdens een krachttraining een na verbranding van soms wel 24h. Mits je aan de juiste voeding houdt.

 

Zorg er altijd voor dat je een goede warming-up doet en dit kan prima op een cardiotoestel maar laat de basis van je training altijd krachttraining zijn. Dit om meer definitie en vormen te krijgen en daarom bereik jij sneller je droom shape.

 

Voeg interval training toe

Bij interval trainingen werk je korte tijd in hoog tempo, hierdoor gebruikt je lichaam meer zuurstof en verbrand je meer calorieën. Ook na de training gaat de vetverbranding nog even door omdat je spieren aan het herstellen zijn. Dit is hetzelfde bij krachttraining. De combinatie is daarom perfect omdat je bij intervaltraining ook aan snelkracht en explosiviteit werkt waardoor de spiermassa behouden blijft.

 

Zoek een buddy

Samen sporten is niet alleen leuker en gezelliger, maar je kunt elkaar ook meer uitdagen en motiveren. Fitness is een individuele sport en dit is voor veel een groot voordeel zodat zij een zelf kunnen bepalen wanneer welke tijden je gaat sporten.

Voor sommige is het een nadeel omdat zij hierdoor geen stok achter de deur hebben en snel afhaken. Zorg er daardoor voor dat je een trainingsbuddy hebt en elkaar helpt beter en fitter te maken.

Dus niet alleen ouwehoeren op een cardiotoestel maar motiveer elkaar en daag elkaar uit.

 

Train hard genoeg

Dit klinkt misschien een beetje raar, maar zorg ervoor dat je hard genoeg traint. Dat kan op meerdere niveau’s. Train je bijvoorbeeld nu 3x per week, probeer dit dan op te voeren naar 5x. Zorg dat de intensiteit voldoende hoog is en verander je trainingsschema om de paar weken om het lichaam continue opnieuw prikkels te geven. En super leuk dat je samen met iemand traint, maar train wel echt. Koffie drinken kun je daarna doen.

 

Rust

Rust word veel onderschat. Mensen zijn steeds drukker en nemen weinig tijd om echt hun rust te pakken en zich helemaal op te laden. Wanneer je traint breekt je lichaam juist alleen maar af, vandaar dat rust erg belangrijk is om jezelf helemaal te herstellen. Doe je dit niet dat zal je merken dat je overtraind raakt of juist achteruit gaat met je resultaten.

Er zijn drie verschillende manieren van rust. Actieve rust, hierin ben je wel in beweging of aan het werk maar niet fysiek aan het trainen. Passieve rust zorg dat je zelf kunt ontspannen doe dit op jou manier. Met een kop thee in de tuin of met een boek op de bank. Slaap, zorg voor voldoende slaap probeer minimaal 6-8 uur slaap te pakken per nacht.

Wanneer je dit doet zal je merken dat je resultaten snel vooruit gaan.

 

Eet de juiste voeding

Bij een gezond voedingspatroon zorg je dat je alle belangrijke voedingsstoffen, vitamine en mineralen binnenkrijgt. Wanneer je veel sport (en trouwens ook als je niet sport) is het belangrijk om de goede voeding binnen te krijgen in de juiste verhouding. Dit zorgt ervoor dat je voldoende energie hebt en snel hersteld na een training. Er zijn een aantal standaard richtlijnen voor de verhouding van koolhydraten, eiwitten en vetten, maar je kunt hiervoor ook aan de slag met een (sport)voedingsschema. Als je het mij vraagt een hele goede investering in jezelf en voor de lange termijn!

 

Verander je mindset

Houd continu de lange termijn in je achterhoofd. Liever kleine stapjes met een blijvende verandering dan grote stappen met snel resultaat en grotere kans op terugval. Grote kans dat het je niet snel genoeg gaat, maar blijf realistisch en denk vooral na over alle maanden die nog komen gaan. Think positive!

 

healthier-smoothie-722x406

Volg ToGet-There


Are you ready?

Schrijf je in en bereik samen
met To Get-There je doelen!

Spread the word!