Recept: Zomerse Italiaanse salade

Italiaanse Salade!

Yes, de zomer komt er weer aan en dat betekent tijd voor lekkere salades. Vandaag staat er een lekkere Italiaanse salade op het menu.
Wat mij meteen doet denken aan de heerlijke vakanties in Italië. Deze salade is gemakkelijk te maken en kan gegeten worden als hoofdgerecht of bijgerecht.

 

Ingrediënten voor 1 à 2 personen:

Afbeelding1-3

75 gram Rucola melange
11 stuks Cherry Tomaten
1 zakje Calvé Salademix Italiaanse Kruiden
1 Handje Pijnboompitten
11 stuks Mini Mozzarella
1 stuk Avocado

 

 

 

Bereiding:

Stop de sla in een slabak. Snijd de Cherry tomaatjes en de mini mozzarella bolletje door de helft en voeg dit aan de salade toe.

Snijd daarna de avocado door de helft en haal de pit eruit. Je kunt dan de avocado makkelijk uitscheppen met een lepel. Wil je de avocado in stukjes hebben dan is dit een handige tip!! ‘Je snijdt horizontaal en verticaal in beide helften van de avocado met een mesje een cluster, die kun je dan makkelijk uitscheppen en heb je meteen blokjes!” Heb je de avocado in stukjes gesneden dan kan ook dit toegevoegd worden aan de salade.

Pak vervolgens een kleine pan en gril de pijnboompitten lekker goudbruin. Laat de pijnboompitten afkoelen en voeg ook dit toe aan de salade. Als het goed is heb je nu de tomaten, mozzarella, avocado en pijnboompitten bij de sla gevoegd.

 

Als laatste moet er nog een lekker salade dressing gemaakt worden. Een mix voor een heerlijke dressing met Mediterraanse kruiden en knoflook is de Calvé salademix Italiaanse Kruiden. Doe de inhoud van het zakje in een kom en voeg 3 eetlepels water en 3 eetlepels olie toe. Roer het geheel goed door. Voeg de dressing, naar eigenwens, toe aan de salade.
Geniet ervan!

 

Liefs,
Insta: Kirsstenn_

 

Voedingswaarden
Calorieën 504
Koolhydraten 10 gram
Eiwitten 18 gram
Vetten 42 gram

Volg ToGet-There


Are you ready?

Schrijf je in en bereik samen
met To Get-There je doelen!

Spread the word!