Het verhaal van Nicole

Even voorstellen

Nicole

 

Mijn naam is Nicole (27) en sinds enkele maanden train ik samen met Joey. Ik heb mijn hele leven al een beetje moeite met bewegen gehad. 

Niet vanwege ziektes, maar vanwege pure luiheid. Ik vond het veel leuker om achter de computer te gamen dan me in het zweet te werken op een sportschool. Gelukkig ben ik daar nu wel in veranderd, maar dat heeft behoorlijk wat zelfbesef en een operatie moeten kosten.

 

Maagverkleining

Op 9 januari 2015 heb ik namelijk een maagverkleining ondergaan. Misschien zal je wel denken, wat een easy way out zeg, als je zelf al te lui bent om te sporten.
Echter, die luiheid had ik vroeger als kind. Als puber was ik gelukkig al ietsje sportiever en gewoon lid van de sportschool. Ondanks dat ik wel te zwaar was, bleef ik wel enkele jaren op een vast gewicht zitten. Dankzij het sporten kwam ik gelukkig niet veel aan… tot het moment dat het wegviel.

 

 

 

Wat je weg stopt, komt terug. 

Ik ben vroeger gepest, gelukkig niet in de extreme vormen die ik wel eens heb gehoord, maar wel met woorden. Jarenlang heb ik dat met opgeheven hoofd geaccepteerd, ik had immers een leuke vriendengroep op de middelbare school en deed gewoon alsof die woorden mij niets deden.
Maar wat je ver weg stopt, heeft echter wel de neiging om weer terug te komen. Ik kreeg onverklaarbare pijnen, vooral in mijn schouders en armen. Pas toen ik na twee jaar rond lopen met die pijn naar een haptonoom werd door gewezen, viel er veel op zijn plek.

 

Helaas was ik tegen die tijd in een cirkel terecht gekomen, waar ik maar niet uit kon komen. Ik at te veel, echt veel te veel en het sporten werd minder. Ik kreeg ontzettend veel moeite om mezelf te accepteren.  In mijn hoofd voelde ik me namelijk heel anders dan hoe ik er uit zag; dat zorgde voor een neerwaartse spiraal. Het enige wat ik nog deed qua bewegen, was wandelen met mijn honden.

Alles veranderde voor mij in juni 2014 toen ik ’s avonds verkeerd van een stoeprand afstapte en mijn voet brak. Ik was alleen thuis en moest in het gips. Een week lang lag ik alleen op de bank met mijn voet omhoog. Toen pas drong het door dat ik nu echt moest veranderen. Als ik door zou gaan zoals ik toen was, zou ik niet oud worden.

Gastric Bypass 

Ik besloot een gesprek aan te gaan met mijn huisarts, die me vrijwel onmiddellijk inschreef bij de Nederlandse Obesitas Kliniek. Zij had mijn vorderingen in de gaten gehouden bij de diëtiste en had natuurlijk gezien dat ik in enkele maanden tijd meer was aangekomen.

Na het intake gesprek, 8 weken later kreeg ik te horen dat ik een Gastric bypass zou krijgen. Na enkele succesvolle groepslessen werd ik op 9 januari 2015 geopereerd. Langzaam wende ik aan het minder eten en viel ik natuurlijk veel af. Ik raakte gemotiveerd om weer veel te bewegen, want eindelijk werd ik weer zoals ik wilde zijn.

En toen.. 

Dat ging het eerste half jaar heel goed, tot ik op een avond met enorm veel pijn naar het ziekenhuis moest. Galsteenaanval…
Niet heel prettig en zeker niet leuk. Ik zou een operatie krijgen om mijn galblaas te verwijderen, maar omdat ik nog op vakantie naar New York zou gaan, werd het uitgesteld tot daarna. Met 8 paracetamol op een dag kwam ik die vakantie gelukkig goed door zonder pijnaanvallen, maar onbewust zorgde de angst voor die aanvallen er wel voor dat ik minder ging sporten. Ik wandelde gelukkig wel veel met mijn honden en ik viel nog steeds af, zij het in mindere maten.

Het herstel van mijn tweede operatie ging in mijn beleving wel snel, maar toch ook niet. Ik voelde me fit genoeg om te werken, maar zodra ik thuis kwam, zakte ik snel in elkaar. Mijn lichaam bleek achteraf veel moeite te hebben met de narcose en ik nam eigenlijk te weinig rust om dat te verhelpen.Hierdoor werd het sporten nog minder en uiteindelijk besloot ik mijn, toch wel dure, sportschool abonnement op te zeggen.

 

Personal Training van Joey!

Afgelopen januari besloot ik me toch in te schrijven bij Basic Fit. Het sporten begon rustig en ik zag niet echt resultaat. Mijn gewicht was goed, maar ik wilde nu ook wat strakker worden.
Dus besloot ik me in te schrijven voor Personal Training en zo kwam ik terecht bij Joey!

Ik heb er geen seconde spijt van gehad! Natuurlijk heb ik wel eens weken dat het sporten niet gaat zoals ik het wil, maar met tegenzin naar de sportschool doe ik niet meer. De spierpijn neem ik er van harte erbij. Ik sport nu met leuke schema’s en ontdek, dankzij Joey, ook andere dingen waarvan ik eigenlijk niet wist dat ik het super leuk vond. Kickboxen is daar zoiets van, ik noem mezelf nog wel een noob, want ik denk niet dat mijn stoten iemand pijn zouden doen. Maar het is wel iets dat ik zeker vaker zou willen doen en meer van zou willen leren.

 

Ik voel me goed, aantrekkelijk en doe dingen die ik anders nooit had gedaan.

Zit er een moraal in dit verhaal? Waarschijnlijk niet, maar ik hoop wel dat mensen begrijpen dat een maagverkleining niet een makkelijk iets is om mee af te vallen. Het is een hulpmiddel en het kan ook niet leuke gevolgen hebben. Ik kan bijvoorbeeld geen boontjes meer eten, warme vis komt er gelijk weer uit. Nu heb ik de mazzel dat ik wel aardig wat kan eten en gelukkig al ruim 2 jaar op gewicht ben.

Wel besef ik hoe snel mijn spierkracht achteruit is gegaan en hoe ik die nu langzaam weer terug win, dankzij sporten en veel eiwitten eten. Voor mij was die maagverkleining nodig om uit een cirkel te komen waar ik andere telkens in terug zou vallen en voor mij was het het waard! Ik voel me goed, aantrekkelijk en doe dingen die ik anders nooit had gedaan.

Ik ben naar New York geweest, ik heb mijn roman laten uitgeven en ga zelfs weer studeren om toch mijn MBO4 diploma te halen. Als ik was gebleven wie ik was, gevangen in een lichaam dat ik niet wilde, dan was dit bijna onmogelijk voor mij geweest!

 

 

Foto’s

 

 

 

Liefs, Nicole Luursema

Website: www.nicoleluursema.nl
Instagram: Nicollie12890

Volg ToGet-There


Een reactie op “Het verhaal van Nicole

  1. Petje af en door het verhaal te lezen en voor de rest niet weten wie je bent ben ik super trots op jou. Je hebt een stap genomen die jouw hele leven heeft veranderd en waar je ook oud mee kan worden. Ik heb het ook laten doen vorig jaar november en ik voel me fantastisch. Ik sport thuis en dat doe ik samen met mijn man met de oefeningen die ik van de NOK heb gekregen, 3 keer per week ook als het droog is fiets ik naar mijn werk en loop voor de rest overal naar toe. Wij gaan als we ingeloot worden de Nijmeegse vierdaagse lopen volgend jaar. Ik wens jou heel veel geluk en Access.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Are you ready?

Schrijf je in en bereik samen
met To Get-There je doelen!

Spread the word!